Off to work!

 
Dags att masa sig ur soffan och dra mot jobbet. 16:00-21:15, sen hem och bums i säng för imorgon är det jobb kl 07:00 igen. Alltid lika glammiga helger. Men cash blir det!

Min såkallade pappa


Igår kollade jag på "min såkallade pappa".

Den handlar om: "gravida Malin har ingenstans att bo när hennes pojkvän Frank gör slut. Som sista utväg söker hon upp sin pappa Martin trots att de aldrig har träffats. Han visar sig vara en arrogant och självupptagen skådespelare. Men innan Malin hinner berätta vem hon är så drabbas Martin av en stroke. När han vaknar upp så minns han inte vem han är – än mindre att han aldrig har träffat sin dotter. Malin ser då sin chans att göra om honom till den pappa hon alltid saknat. Hon lär Martin hur livet ska levas och gemensamt fabricerar de en lycklig barndom."

Jag tycker Mikael Nyqvist är en sjukt bra skådespelare. Filmen var faktiskt väldigt bra. Jag älskar  svenska filmer. Dock förväntade jag mig inte så mycket utav den så den överträffade mina förväntningar. Sevärd helt klart. Väldigt lång men ändå inte långtråkig. Gillar dock inte att alla filmer börjat bli 2 timmar långa. Men kort och gott - sevärd film! 



Härligt hemma!


I vanlig ordning efter jobb #1 så sjunker jag ner i soffan och njuter ett par minuter utav fin inredning! 

Motto


Detta är lite utav mitt motto. Brukar tänka så på saker jag vill ha, ofta tänker jag fortfarande på saken men många gånger inte! Mycket klokt citat ;)

Kvällsmys




Jag har varit sugen på Marabou non-stop hela veckan och tänkte att idag.. då, då ska jag äta en! Men det fanns tydligen inte kvar?... så det fick bli melon till kvällsgottigt denna fredag istället och det är inte helt fy skam heller faktiskt. 

Nu: Filmen "Min så kallade pappa" sen bums i säng för imorgon är det jobb x 2 som gäller. 

Tacos

 
 
Idag är det fredag och det betyder självklart.... TACOS! Har längtat hela veckan på tacosen så det var riktigt gott. Oliver lärde mig även något nytt. Stoppa mini skalen i ett tacobröd! Det var helt sjukt gott så jag förvidare det tipset till alla er som inte åt tacos idag, och er som åt det idag också iof! 

Pw


Pjuh! Satan i gatan vad kallt det är ute. Jag har tjatat på mig själv att ge mig ut för en promenad och jag har dragit mig för det pga huvudvärk hela morgonen, men sen kom jag på den briljanta idén att lite frisk luft kanske hjälper och det vetitusan om den har gjort ,men jag har åtminstonde rört på mig i 40 min så det blev ju bra ändå. 

Nu: en varm duch!

Favoritparfymer!



De här två parfymerna är helt klart mina favoriter. Den första som är från Viktor & Rolf har varit min vapendragare i över ett års tid. Älskar den. Köpte den på flygplatsen i Turkiet när vi hade varit på en helt fantastisk resa med Olivers släkt. Köpte den största och tänkte att jag aldrig skulle kunna ta slut på den. Har använt i princip varje dag och än är det kvar är slurk.

Nr.2 Kommer från Clean och denna fick jag i julklapp av Oliver. Den är verkligen en perfekt vardagsparfym och luktar också väldigt gott! Jag var tidigare varit en utav de som inte gillade clean så mycket, förmodligen pga att den osade som bara den när jag jobbade på Inflight. Det var dock den blåa parfymen. Men denna älskar jag! Nu är detta den jag använder nästan varje dag. 


Frukost


God morgon!

Jag vaknade vid nio och satte på TV:n och myste i sängen en timme. Så härligt. Älskar när man inte har några måsten på morgonen. Nu sitter jag i soffan och äter frukost och ska kolla på Pretty Little Liars. Har haft fullt upp de två senaste dagarna med jobb så har liksom inte hunnit med någoting annat och helgen blir likadan. Idag är jag dock helt ledig, ska försöka ta mig en prommenad senare om vädret tillåter dvs.

Q/A

1. Bästa frukosten?
crossiant med nutella, halloumi, vatten/honungmelon och vindruvor! 

2. Aldrig få ta ett glas vin igen eller aldrig få dricka en drink igen?
Gillar vin men aldrig vin tror jag

3. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Svart i guess

4. Bästa uppfinningen?
Finns så många bra! Men internet är ju suveränt, hjulet, klockan osv osv

5. Vilken egenskap saknar du enligt dig själv?
Att vara spontan. Jag analyserar ofta allt hundra gånger för mycket..

6. Vad ska dina barn heta? Vi låtsas att du får en pojke och en flicka.
Luisa ska min framtida (om jag får något dvs, dödar den som snor det) heta. Pojknamn har jag inte ens tänkt på, Oliver har sagt Wiliam / Vincent / Maximiliam någon gång men vi får väl se hur det blir med det... ;)

7. Du måste bo i Kuala Lumpur i två år. Gråter du av glädje eller sorg när du hör det?
Glädje, två år är inte hela världen liksom.

8. Du får välja, vilken stad i vilket land vill du helst bo i för resten av livet?
Stockholm

9. Aldrig mer få se på tv eller aldrig mer få lyssna på musik?
Aldrig mer musik.. så jävla svårt val dock

10. Vilket sällskapsspel är du bäst på?
Med andra ord, jag och Kajsa är en oslagbar kombo där.

11. Vilket yrke skulle du aldrig kunna ha?
Kirurg, får ont i hjärtat när någon visar ett sår.

12. Du får ta med dig en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vilken skulle du välja?
Solskyddsfakort, man blir ju snygg som brun..

13. Vilka är dina 5 favoritbloggar?
Tycker typ folk jag känner är roligast att följa

14. Vem känner dig bäst och varför?
Stephanie, för jag kan prata med henne om allt, och vi har levt ihop hela mitt liv

15. Vad står på din shoppinglista till våren?
Oj! Vet inte.. inget speciellt

16. Om du behöver vara ensam och tänka, vart går du då?
Min garderob / en promenad eller sängen

17. Vilket mål jobbar du mot just nu?
Få en hälsosammare livstil där jag rör mig mer än jag sitter still.

18. Vad vill du bli när du blir stor?
Rik

19. Om du skulle skaffa dig en ny hobby, vad skulle det bli?
Svårt! Men något jag skulle vilja är ju att rida, men kommer aldrig ta tag i det

20. Om du kunde gå tillbaka till dig själv som liten och ge dig själv ett enda tips för framtiden, vad skulle det vara?
Våga mer! Allt är inte på liv och död.

21. Kakor, chips eller godis?
GODIS!

22. Vilket är det fulaste respektive finaste ordet du vet?
Alltså ordet i sig eller betydelsen? Fitta tycker jag är ett ganska vidrigt ord. Använder det flitigt men skulle vilja sluta med det. Älskar är väldigt fint pga betydelsen!


Fynd




Igår åkte jag och Anna in till stan för att kolla in Henningsrea. Det var 50% i hela butiken och hade man varit där kl 16:00 hade man nog kunnat göra riktiga klipp. Fanns väldigt mycket fina saker men i fel storlek. Jag fick i alla fall med mig denna tröjan ovanför. En ceriserosa Ralph Lauren tröja. Tycker den är svinhärlig. Tänker med lite brun hy, vita byxor en solig vårdag. Ser fram emot att få använda den. 

800:- fick jag betala för den. Alltså orginalpris 1600:- Känner mig nöjd! 

Latte Macchiato Caramel


Jag är ingen kaffetjej. Tackar oftast nej men kan dricka det. Den enda personen jag dricker kaffe hos förutom mig själv är hos farfar. Hederligt kokekaffe med socker och mjölk. Så gott. Det jag egentligen inte gillar med kaffe är kaffeandedräkten. Jag står inte ut när jag har den. Den är vidrig. Minns hur vissa lärare kom och flåsade på en med sån andedräkt och det är verkligen det vidirigaste jag vet.

Men detta är i alla fall min favorit. Man får dock kaffeandedräkt men det är så satans gott. (tips till dig moster betty!) Det är sött och men behöver inte alls ha i mycket kaffe. Utan de är den vita kapseln som gör caramel smaken. Mumma kademumma!

Veckohandling

 
Dagen idag har gått åt till att handla mat för veckan (så skönt att ha det klart och slippa åka och handla varje dag!) laga lunch och diska.. Mer har jag alltså inte hunnit med! Nu sitter jag och dricker Caramell Latte och kollar youtube klipp. Ska hämta ut ett paket lite senare och kanske om jag orkar åka in till stan, vi får se.

Matta


Jag är och har varit sugen på en matta till köket ett tag, men inte hittat någon som liksom har allt det där jag söker.. (haha hur mycket kan man söka hos en matta?). Sen hittade jag den här häromdagen, och kan inte riktigt släppa den. MEN.. alltid ett men. Vårat bord är 120x76, alltså väldigt litet och nätt. Så 200 kommer inte se bra ut, om jag inte lägger mattans längsta sida på bordet bredd, förstår ni?

Men kan man göra så? Blir det snyggt? Egentligen skulle jag vilja köpa till 2 stolar och köpa ett bord för 6 platser och då tror jag 200 skulle bli perfekt, men det är liksom inget jag prioriterar just nu. Kluven! 

Två till



Här är två andra bilder från Media tiden. Blir varm i hjärtat av dom. Ibland kan man sakna skolan, IBLAND!

Inte likt mig..


Jag som alltid tar bilder på min frukost/lunch/middag/fika... GLÖMDE DET IDAG! Kom på mig själv när jag skulle ställa bort disken att... jag har inte tagit kort. Haha, bloggproblem alltså. 

Ikväll jobbar jag i vanlig ordning, så det händer inte många knop innan idag. 

Ordning och reda!

 

Vi har länge haft problem med vår klädkammare nere. Den är liksom proppad med saker och inte minst hundratals (okej lite krydd) med skor. Skor och jackor är typ våran grej. Detta har resulterat i ett ständigt kaos där inne, så när vi var i Jönköping i fredags fick Oliver en bra ide om hur vi skulle få ordning på skorna och så här bra som på bilden ovan blev det!
 
Vill även tillägga att 75% av mina skor faktiskt står uppe i min garderob.. vilket man inte kunde tro innan vi fick lite struktur där inne.

Söndag på tallstigen






 
Idag har jag haft en söndag på tallstigen. Råkade få med mig Stephanies bilnyckel i fredags när jag varit barnvakt så jag var tvungen att åka och lämna den och råkade bli kvar hela dagen. Vi åkte hem till farfar och fikade, åt tacos och spelade Bingolotto. 

Vann inget såklart, det var väl ganska uppenbart. Det gör jag aldrig, förstår inte varför jag ändå envisas med att spela.. haha! Jag i ett nötskal.

Hämtmat


 
När lugnet infinner sig en lördagkväll och man äter god hämtmat!

MP1

 











Gick igenom bildarkivet här på bloggen och hittade ett par gamlagodingar från vår tid i MP1. Detta var helt klart det bästa med skolan. När vi larvade oss utan krav i studion. Alla bilder är väl kanske inte allt för charmiga men vädligt fina minnen.

Freaking love this town

 
Finns ingenstans jag känner mig så levande som här. Älskade Stockholm ♥ 

Lumene

 

Nya favoriter i sminkväskan!

En CC Cream från Lumene och ett transparant puder som också är från Lumene. Älskar CC creamen. Den är så lätt och luktar jättegott, känns inte alls som man har något på ansiktet och pudret är också väldigt lätt och skönt! 

En toppenfredag!




Igår styrde jag och Oliver bilen mot Jönköping för att hälsa på Emilia. De tog drygt 1,5 år efter att hon flyttat som vi lyckades hälsa på.. men nu är det äntligen gjort, så nu blir det enklare att göra det igen. Vi kikade på henne lägenhet, lunchade på Twin City och tog en sväng till IKEA. Vi skulle inte ha något men ändå kommer vi ut 200 spänn fattigare.. fattar inte? Hur kan IKEA ha den dragningskraften...?

Efter Jönköping plockade jag upp min lilla kille hos mormor för att åka till badhuset. Efter 40 minuter i iskalla poolen försökte jag få med honom upp men han totalvägrade. Det blev mycket lek och plask och sen bastu. Han älskar bastun (pluspoäng till honom!), sen blev de fredagsmys med morfar. En riktigt toppenfredag blev det!

Drömmer

















Så ljus och fräsh etta! Jag gillar inte ettor i vanliga fall, men sånna med mysiga sovalkover är ju ändå väldigt härliga. Föll pladask för den här. 2 850 00:- behöver jag bara... Men det är ju tur att man får drömma gratis.

Torsdag


 
Idag har jag jobbat ett par timmar, sen styrde jag ut mot tallstigen där jag blev serverad middag, så lyxigt! Inte någon dålig mat heller utan min storfavorit rosendals pastan! Sen myste vi ner oss i soffan, jag och lillemannen. Älskar honom så och imorgon ska vi till badhuset, ska bli kul!

Terry


 
Denna fina lilla tjej har precis tuggat på mina nya hörlurar. Jag blev skapligt glad.. Hennes smeknam Terroristen gör sig ju verkligen nu. #ledsen

Terroristen på besök

 

Idag är min lilla primmadonna på besök och gör tibban osäker. Hon var så söt när jag skulle ta bilen på henne, jag tog fram kameran och hon satte sig exemplariskt och tittade på mig tills hon hörde klicket sen gick hon. Det är min tjej det haha!

Besviken..


 
 

 
Igår åkte jag och mina absolut käraste upp till Stockholm för att hälsa på Karin och kolla vart min skola låg osv så jag slapp springa runt som en yr höna när jag skulle komma upp första skoldagen. Efter att ha chekat läget åkte vi hem till Karin för lunch. Hon bjöd på den godaste soppan jag någonting ätit. Jag gillar i vanliga fall inte ens soppa.

Mitt under lunchen ringer min telefon med ett okänt nr och jag tänker att jag ringer upp det senare, men får då ett sms om att jag ska kolla min mejl. I mejlet står det att min kurs är INSTÄLLD..... Det blir alltså ingen skola för mig och jag är så satans besviken. Känner mig tom och livet känns meningslöst just nu.

Hade sett fram emot att möta våren i Stockholm, att utvecklas och testa på nya saker och framförallt var jag så glad att jag hade puttat mig själv i rätt riktning och vågat göra något annat än att ligga på soffan och pilla naveln och vara bekväm. 
 
Nu är jag tillbaka på ruta 1. Vet inte vad jag ska göra mig mitt liv och vill bara göra något. Känner att jag inte orkar vara kvar i hamsterhjulet. Egentligen är mitt problem att jag vill göra så mycket. Finns många yrken jag skulle kunna tänka mig att jobba inom. Tex. Skulle det var en dröm att bli Inredare, make up artist/hårstylist, Frisör, Nått inom PR, event, eller nått annat där jag får vara kreativ. 

Problemet är att jag inte kan bestämma mig vad nu... Det enda jag vet nu är att jag är besviken.

Blogglista

(Efter som jag sitter på ett tåg i princip hela dagen så slänger jag in en blogglista som ni kan roa er med sålänge!)

1. Vem är din bästa vän?
Stephanie och Anna

2. Vad har du för skostorlek? 35 i Converse, 36 i alla andra fall

3. Brukar du skratta för dig själv? Händer!

4. Vilket är ditt favoritnummer? 3, 7, 52

5. Vad var det senaste du åt? En big mac på donken igår, så värd.

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Rosa

7. Hur är vädret just nu? Har inte tittat ut än

8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? 
Stephanie (otippat)

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Helheten, sen ögon tror jag... 

10. Tv eller dator? Dator

11. Favorit TV-program? Awkward

12. Har du några syskon? En storasyster

13. Längd? 156,5  / 157

14. Hårfärg? Ombre

15. Ögonfärg? Ett grönt och ett blått

16. Använder du kontaktlinser? Nej

17. Favorit högtid? Min nya favorit är julafton

18. Favorit månad? Juli

19. Har du gråtit någon gång utan någon anledning? Händer varje månad

20. Vilken var den senaste filmen du såg? Medecinen


21. Favoritdag på året?
Min födelsedag!

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Är inte i det läget men skulle nog aldrig våga det nej

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? Nej

24. Kramar eller kyssar? Kramar

25. Choklad eller vanilj?
 Choklad!!!! 

26. Har du tattueringar? 
Nej

27. Vad lyssnar du på just nu? Tystnaden


28. Är du kär i någon kändis?
Inte kär, men älskar Joel Kinnaman

29. Vilka böcker läser du just nu? Isabellas hemligheter

30. Piercingar? 3 i öronen, 1 i navel

31. Vad gör du just nu? Ligger i sängen och har precis vaknat

32. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Saltade

33. Hundar eller katter? Hundar!

34. Favoritblomma?  Tulpaner

35. Har du blivit påkommen göra något du inte får göra? Ja, nallat pengar ur pappas sparburk. ups

36. Har du en bästa kompis i det motsatta könet? Nje

37. Har du älskat någon nångång? Självklart, älskar massa personer.

38. Vem vill du träffa just nu? Mamma och Stephanie

39. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Ja

40. Har du någon gång skjutit med en pistol? Nej

41. Gillar du att flyga med flygplan? Ingen hobby men helt ok

42. Höger eller vänster-hänt? Höger

43. Hur många kuddar sover du med? 2

44. Saknar du någon? Inte direkt


På tåget



Nu sitter vi på tåget och har precis passerat Örebro. 1,5 h kvar tills vi är framme i Stockholm. Sen ska vi kolla vart min skola ligger och åka hem till Karin för lunch. 

Dagens planer


Det här är alltså dagens planer. Så om ni inte hör ifrån mig vet ni vart jag håller hus.
Nu: träna!

Söndag förmiddag



Dagens inköp. Nya hörlurar, för att tre av mina par har gått sönder sen september... otur, klantighet eller kassa lurar? Det är frågan. Det fick bli iPhones orginalhörlurar, tycker faktiskt att dom är bra, sen är dom sköna i öronen också vilket nästan är det viktigaste för mig. Sen fick det bli ett fodral till min lilla dator som ska med mig och fara och flänga =  behöver ett skydd. 
 
Vi var klara i stan redan halv ett. I vanliga fall har vi inte ens satt på oss kläder så dags, men redan då hade vi hunnit avverkat både shopping och lunch, och nu har vi en hel dag framför oss.. Väldigt ovanligt, men härligt! 

Kalas


 
 

Idag var det självfallet kalas för min andra havla! Mina fina underbara storasyster. Det bjöds på gofika och trevligt sällskap. Allt man önskar sig liksom. Jag och mamma kom till och med så tidigt att vi kunde bjuda in oss på familjens lunch, score!
 
På bild nr 1 ser ni min "present", Stephanie önskade sig inget av mig ifall hon skulle hitta något hon ville ha när vi åker till Stockholm på tisdag, men man vill ju inte komma tomhänt på kalas och man kan ju inte gå utan blommor till en floristsyrra, (jo det kan man om man tänker köpa dom på ica pga att dom konkurerar ut hennes bransch, men nu gjorde jag det ändå). 
 

Sen har jag spenderat kvällen på jobbet. Är jättetrött och ska nog krypa ner i sängen med en film snart. Det tar på krafterna att vara trevlig en hel dag. 
 
 

Lätt som en plätt!

 
Idag blev det plättfrukost på menyn. Satan vad gott det hade varit med nutella på, men det hade jag ingen hemma så det fick blir tvättäkta socker ;)

Nu ska jag göra mig iordning för Kalas, har på morgonen sorterat min smink låda och organiserat det till det bättre, tror jag. Visar er kanske senare. Sen ikväll är det som vanligt jobb som gäller. 

Grattis på födelsedagen!

 
Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min andra halvas födelsedag, Hurra hurra hurra! ♥ 

Sötsuget

 

Ett av mina nyårsmål är som ni vet att äta bättre och dra ner på godiset. Det har verkligen gått över förväntan och idag har jag "varit utan" i två veckor. Mitt mål är att äta max en (ibland två) gång(er) i veckan, men en sund mängd.

Igår när jag skulle sova låg jag länge och tänkte på om jag "var värd" att äta godis imorgon (idag), för jag ska ju på kalas på Lördag, får man göra båda? (självklart får man om man vill men ville jag egentligen det?), och hela dagen idag på jobbet när folk köpt godis har jag tänkt, "jag är inte så sugen men förpackningen är fin". Jag, som är sockerpundaren NR 1 är inte särskilt sugen på godis (?).
 
Efter varje måltid i så länge jag minns har jag velat äta choklad efteråt. Nu: Inte alls... Jag har insett att jag valt godiset många gånger för att det är lätt och för att det är en vana. Om jag nu på en Måndag blir sådär förbannat sugen på godis, då får jag väl äta det, det är inte hela världen. Men varje dag och efter varje mål är inte ett rimligt eller hälsosamt sätt att äta godis på. Så kan jag hålla mig till en dag i veckan, oavsett veckodag så är jag otroligt nöjd.

Idag efter jobbet när tanken var att jag skulle handla, tänkte jag för mig själv:

1. Jag är inte sugen
2. Det är onödiga pengar om jag nu inte blir sugen
3. Har jag det hemma kan det hända att jag äter det "för att" 
4. Sparas det så kommer jag alltid veta att det ligger i chokladkaka  i skåpet.
 
Jag köpte alltså inget och jag har sedan jag kom hem funderat på om jag är sugen, och kroppen säger nej hela tiden. Jag bestämde då att istället får det bli en pizzakväll. Det är liksom allt i ett, mat och "godis".  

Jag känner mig så stolt över att jag faktiskt på riktigt bestämt mig för att dra ner på det, hade jag velat hade jag kunnat äta bullar, biskvier, paradisaskar, glass med chokladsås och marränger och chokladmuffins den här veckan, men har inte gjort det pga har tänkt efter och frågan mig själv:

1. Är det värt det?
2. Är jag sugen?

Och svaren har varit nej, varfje gång. Det är helt otroligt för att vara mig. Det är så skönt för jag känner hur min kropp inte är så svullen hela tiden. Min mage blir lätt svullen och jag får lite ont i den ofta och den känns liksom överfull hela tiden, men dessa två veckor har jag inte kännt så alls.

Heja mig och heja er andra som bestämt er för nått!

Hur man sparar pengar som sällskapssjuk


Min syster är verkligen min bästa vän. Vi pratar i telefon varje dag om absolut ingenting. En av få personer jag kan prata i telefon med. Oftast ses vi ju regelbundet, men de dagar vi inte gör det så pratar vi på FaceTime (eller så gör vi både och). Eknomiskt och bra. Slippa vara ensam men ändå vara hemma och göra det man måste/eller inte måste ;) Vet inte hur vi klarade oss utan FaceTime för att vara ärlig, det är typ bästa som finns. Bara på den här veckan har vi nog pratar 6-7 timmar.. och den är inte ens över. Hoppla hoppla!

Baklängesdag


Idag har jag en baklängesdag. Blev så sugen på min lunch till frukost, så varför inte. Till lunch får det väl bli frukost, inte svårare än så. En av fördelen med att bestämma själv. 

Vuxenmåsten.

 
Sitter och kollar på mästerkockarna och har precis ätit kvällsmat. Det blev min och Annas supergoda pizza, älskar den verkligen, min nya favorit. Även fast jag precis ätit vattnas det i munnen när jag kollar på mästerkockarna. Det programmet har verkligen en sån invärkan. Man blir ju sugen på precis allt. Helt otroligt. Tänkte skiva upp lite äpple bitar så snacks. Är egentligen sjukt sugen på fruktsallad, men men tager vad man haver! 

Vuxenmåsten.


Idag har jag gjort vuxenmåsten, handlat, plockat, bäddat, diskat osv. Med en podd blir det faktiskt inte så tråkigt som det låter. Ledsen för tråkigt inlägg just nu men sånt här måste också göras ibland. 





Den nakna sanningen..


Blommorna...  Visst är det kul att ha färska blommor hemma, men detta är den nakna sanningen om dem. Det är så här det ser ut efter ett par dagar hos en icke-gröna-fingrar-människa. Men de två första dagarna är det ju hur härligt som helst. 

Ville egentligen visa att allting inte är så perfekt det ser ut. Så här har dessa blommorna alltså stått i över tre dagar.. Idag åkte dom dock ut och nu blir det inga nya på ett tag. 

Jobb


Hej!

Sitter på jobbet och käkar middag. Stängning idag, sen blir de nog bums i säng om jag inte misstror mig. Är så trött att jag kan somna ståendes idag. Bara tre timmar till, kämpa!


Tips på Serier?

 
Har ni några bra serietips? Skulle behöva detta till alla timmar ska jag spendera på tåg nu i vår. Detta är några jag gillar. Gillar inte vampyrer och zoombies så sånt går bort direkt. Ganska avslappnade slökollar serier skulle jag säga (förutom prison break). Filmer går också bra givetvis. Har ni några tips så säg gärna till! 

Anastasia Beverly hills Dipbrow Pomade

 

 
Har sjukt länge varit sugen på den här Dipbrow pomaden från Anastasia Beverly Hills. Idag kom den, beställde den från någon utländsk sida (googlade) för att färgen inte fanns i någon butik i Sverige och kostar där 103:- istället för 250:- ganska bra kap ändå.

Har inte hunnit testa den på riktigt, men tog lite snabbt på ena brynet för att se och jäklar vilket pigment. Sitter verkligen som berget också, vilket är bra. Färgen för mina bryn är jag dock osäker på, får försöka hitta någon bra teknik så kanske jag gillar den. Gillar egentligen en grå underton och denna i färgen blond är lite mer gul. Vågade inte ta en mörkare pga de ser jättemörka ut, och denna var också väldigt mörk på faktiskt. 

Vi får se vad jag tycker om den om ett par dagar/veckor!



Ha begär!

 
 
Har ett sjukt Ha-begär för dom här. Hur fina? Fick dille på dom redan i somras då nästan alla bloggare hade dom men tänkte att jag aldrig skulle använda ett par som inte är "in ear" (vad heter såna?), och det skulle jag kanske inte.. förutom vid datorn tänker jag... fast det är ju jäkligt snygg om man har sånna här med lite stil..
 

Random frågor

Lite randomfrågor jag tog från Annicas blogg!


1. Har du ett par rosa string?
Nej, äger inte ett enda par faktiskt. Sjukt obekvämt så fattar ej varför jag ska ha det.

2. Vem var den senaste du pussade? 
Oliven

3. Gillar du någon nu?
Alltså jag gillar massor med människor.. men om det är "gillar" som i mer än vän/familj så Oliver givetvis.


4.Vad gjorde du inatt?

Kollade på TV, spelade Candy crush soda till 03:30 typ och sen sov jag


5. Hade du berättat för din föräldrar om du blivit gravid? 

Självklart? Kanske inte till en början men så småningom kan man ju liksom inte dölja de.. haha 


6. Hade du blivit glad om din kille friat till dig?
Vilken tjej hade inte blivit?...


7. Klackskor eller sneakers? 
Älskar båda men i mitt oglamourösa liv finns det inte så många tillfällen att bära klackar så får välja sneakers.


8. Kjol/klänning eller jeans?
Klänning!


9. Äkta hårfärg?

Föddes blond, och är väl nu.... råttfärgad..


10. Nuvarande hårfärg? 

Ombre, naturligt i botten, blond i längderna


11. Frisyr?

Rakt, halvlångt hår


12. Skostorlek?

36, 35 på converse.


13. Civilstatus?

Förlovad


14. Har du någonsin vart kär?

Ja, i över fem år! 


15. Tror du på kärleken?

Självklart! 


16. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat?

Av en kille.. nje inte direkt.


17. Har du någonsin krossat någon annans hjärta?

Hoppas inte?


18. Har du någonsin blivit kär i din bästa vän?

Nix


19. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon?

Ja.. faktiskt. Rädd för att bli sårad


20. One night stand eller förhållande?

Förhållande.. det andra är jag inte direkt berest i.


21. Vild fest eller romantisk hemmakväll?

Svårt.. festar inte så ofta..men när det blir en sjukt lyckad fest så är det sååååå kul. 


22. Telefonkontakt eller face to face?

face to face isf.. älskar ju sms annars..


23. Har du någonsin velat ta livet av dig?

Nä.. men vissa gånger jag har haft ångest så har jag önskat att bli påkörd av en il för att få känna någonting annat än ångest. (sjukt i klara ögon, jag vet...)


24. Har du någonsin gått på bio ensam? 

Nej.. Men egentligen skulle jag inte tycka det var konstigt.. men pratar ju inte med någon ändå. 


25. Saknar du någon just nu?

Tråkigt svar, men nej


26. Är du glad?
Känner mig neutral. 


27. Gillar du någon just nu?
För andra gången.. ja!


28. Har du någonsin blivit jagad av polisen? 

Haha! Ja, en gång när jag och Matilda var i nässjö och drack sprit i ett parkeingshus?.. oklart


29. Har du hund? 

Jag har ingen hund, men min låtsaspappa har så jag har alltid haft en hund under mitt uppväxt


30. Tror du på spöken? 

Ja.. från dag till dag. Jag ser ingen logik i att det skulle finnas, men ibland känner jag att det finns. 


31. Skulle du vilja väga mer?

Nej, men siffrorna spelar inte så stor roll men jag vill känna mig bekväm i min kropp och må bra.


32. Skulle du vilja dricka dig full nu?

Nej..


33. Kan du låta bli att prata i fyra timmar?

Ja, det händer typ varje dag


34. Kan du vara på en fest utan att dricka?

Ja det har hänt ett par gånger.


Kan inte sova..




Myskväll á la Anna & Mathilda


 
Myskväll á la Anna & Mathilda! Vi hade ganska svårt att bestämma vad vi skulle äta för mat kvällen till ära men kom på att pizza med skinka, champinjoner, mozarella, ruccola, tomater och lök vore ju nice. Hur god som helst blev det! Allt gott man kan tänka sig på en pizza. Dock hade jag inget bakplåspapper hemma så man tager vad man haver ➝ aluminiumfolie. Vi kollade på Beck - Familjen och bara myste. En klassisk kväll för oss två. 

Breakfast


God morgon! 

Jag vet att klockan är över 14:00 men jag har precis gått upp och fixat lite frulle. Var så sjukt sugen på våffelfrukost när jag vaknade. Det enda som hindrade mig var det lilla problemet att vi inte har något våffeljärn (?). Ska hämtas hos pappa nästa gång jag åker ditåt. Helt klart.

Blev ägg istället, och det var sjukt längesen och sjukt gott! Ägg är en sak jag får dille på och äter tills jag vill spy när jag ser det. 

Jobb

Jag idag innan jobbet
 

Halloj!
Jag har precis kommit hem från jobbet, hunnit slänga i mig lite mat och nu kollar jag lite videos på youtube. Har blivit besatt av youtube (?). Finns verkligen ALLT där. Har hunnit få några favorit youtubers till och med. Är sjuktr trött så kvällen blir inte särskilt livad. Är ledig hela helgen vilket är ovanligt då helgerna är då jag jobbar som mest (oftast två jobb på samma dag). Det enda jag har planerat i helgen är att träffa Anna, skönt med oplanerade tycker jag!
 

H&M Sport




Detta följde med mig hem från lidköping igår. En träningstshirt som jag verkligen behövt ha länge och tre par träningssturmpor som jag hoppas ska vara bra och sköna när man tränar. Känner ofta att fötterna är instängda så nu ska dom förhoppningsvis få andas lite.
 
Tycker H&M gör riktigt snygga träningskläder. Vill gärna köpa bekväma, snygga och till ett bra pris när jag köper träningskläder, för jag tycker inte det är särskilt roligt att lägga pengar på. Men detta var lite pepp till mig själv med lite nya kläder till träningen. 

Lidköping

 

 
Dagen startade 08:15 för att besöka sjukhuset i Lidköping. Stephanie skulle operera handen. Medan operationen höll på så var jag och mamma på stan. Hade ingen aning om att de hade alla "vanliga" butiker som H&M, Lindex, Åhlens, Gina Tricot osv.. Hittade lite smått jag behövde men inget speciellt. Älskar design-outlet!

Nu har jag precis kommit hem och tänkte inte göra något speciellt, kommer inte gå ner för trapporna mer idag i alla fall, det är en sak som är säker ;) #träningsvärkenfrånhelvetet

Träning

 
Årets första träningspass är avklarat! Herrejösses vad trött jag var efteråt. Vi körde dubbelpass idag. Första bodypump och avslutade med yoga. Jag kan inte påstå att jag gjorde så mycket på yogan, min handled gjorde så sjukt ont och benen bara darrade.. Är väldigt nöjd med mig själv som idag spenderade 2,5 timme på gymmet. Heja mig!

Middag


 
Dagens middag innan jag drar iväg för ett dubbelpass på gymmet! Laddar upp med fullkorns spagetti och köttfärsås. Så gott. En av mina specialitér. Nu ska jag byta om så jag hinner mysa med min lilla kille lite innan träningen.

Tulpaner


Äntligen är tulpansäsongen igång! Älskar det.

Jag har någon oskrivenregel om att det inte kommer in några tulpaner hos mig förens efter jul. Tulpaner för mig betyder att våren är på ingång (önsketänkande). Idag åkte julstjärnorna ut, så jag åkte och köpte tulpaner istället. Jag brukar alltid köra på bara vita, men har tröttnat lite på det, så idag körde jag på hälften vita hälften röda. Så mysigt med färg, blir så hemtrevligt då. Ska börja våga mer med färg, vitt är snyggt men ganska tråkigt och opersonligt. 

Favoritnaglack

 
Jag älskar röda naglack men även naturligt rosa. Använder sällan något annat, inte för att jag inte tycker det är snyggt med andra färger utan för att jag känner mig safe med dessa färger. Funkar till allt och man kan ha nästa vilka kläder som helst till dem. 

Detta är utav mina favoriter. Naglarna ser väldigt fräsha ut och färger känns lätt att applicera. Jag gillar när man ser igenom den rosa färgen lite, alltså att den inte är helt täckande. Lacket ovan är som sagt ett utav mina favoriter jag har hemma, den kommer från Mavala och är färgen #97 och heter Wichita.

10 saker ni inte visste om mig!

  • Jag är långsint

  • Önskar att jag kunde spela piano och rida

  • Jag älskar doften utav purjolök samt stekt lök

  • När någon rekomenderar en film för mig utan att jag frågat om det så vill jag inte se den, "bara för att".

  • Jag tycker att min födelsedag är den viktigaste dagen på hela året

  • Är sjukt rädd för katter. När jag var i Turkiet i sep började jag gråta när en katt satte sig under min stol och sprang allt jag hade till mitt rum

  • Får ont i magen när det ringer i telefonen

  • Tycker inte om att gå och lägga mig/åka hemifrån när jag vet att det är stökigt hemma
    (mycket medveten om att det är JAG som stökat ner)

  • Sover bäst om rummet är helt mörkt och ingen tv (händer sällan att jag somnar så då min pv inte kan sova utan tv)

  • Jag älskar smink. Är väldigt dålig på det, köper det sällan, använder det inte så mycket, men kan sitta i TIMMAR och kollar på sminktutorials på YouTube.

Xlash Eyelash Serum


 
Idag damp den här ner i lådan. Jag är jättespänd på att testa den. Nu tänker ni kanske "skulle inte hon spara?" jo exakt. Det är det som är min tanke. Just nu förlänger jag mina fransar (älskar det!) men det kostar ju ändå en slant varje månad och vad jag läst mig till ska denna Xlash tuben hålla i ca 3 månader = billigare om det fungerar.

Jag köpte den på Xbeuty.se för 133:- (använde rabattkoder). Hoppas verkligen att detta serum fungerar då jag knappt har några egna fransar plus att jag sparar ganska mycket på det.

De jag tycker är jobbigt med ögonfransförlängning (men som man lär sig leva med) är att man inte kan gnugga i ögonen på morgonen, då du gnuggar/river bort fransarna. Annars är det helg fantastiskt och har man råd så varför inte. Vissa går till frisören varje  månad, vissa gör naglar osv. Man väljer ju själv vad man prioriterar.

Lovar att berätta vad jag tycker om den här produkten om ca en månad! 

Födelsedagspresenter 2.0

 
 

De här fina örhängena fick jag av min bästa vän Anna. Älskar Snö of Sweden och älskar örhängen. Dom är väldigt mig! Lagom, roséguld, och pärlor! Helt fantastiska. Dessa kommer garanterat bli ett par nya favoriter.

(hittat nackdelen med min lilla kamera nu. Den är KASS på Macro bilder (med orginalobjektivet). Så nästa invenstering när jag blir tillräckligt rik får bli ett macroobjektiv.)

Härliga soliga söndag



Härliga soliga söndag!

Jag har kommit hem från helgens jobb och ska göra mig i ordning för att åka hem till mamma för middag. Vi ska fira min födelsedag i efterhand eftersom hon jobbade när den var. Så det är dagens planer.

Förövrigt: Njuter så av köket just nu. VI har hela hösten haft problem med att det varit väldigt kallt hemma hos oss men nu jäklar, värme i elementen + solen som gassar på ruta! ÄLSKAR DET! 
 

Hattefnatt


 
Vet ni hur svårt det är att ta bilder på en hatt? SVÅRT!

Detta är i alla fall en utav mina födelsedagspresenter jag fick. Varje gång jag varit inne på modesto har jag provat, kännt och klämt på denna. Jag sa till mig själv att jag inte är "någon hattmänniska" men vem är det, är det inte något man bara bestämmer sig för att bli? 

Jag har bestämt mig för att bli det i alla fall, men just nu ligger den bara och är fin, måste komma på hur jag ska matcha den (tror det blir skitsnyggt med en tunika till våren/sommaren  men nu då?). Jag älskar den hur som helst, världens finaste! 

Gourmetmiddag

 
Idag lagade jag och Oliver en gourmetmiddag. Oliver åkte till "Slaktarn" och köpte ryggbiff och jag fixade hemmagjorda klyftpotatisar och en god sallad. Det var verkligen hur gott som helst och vi har nu legat i soffan sen middagen och kollat Ryssland - USA på JVM. Snart är det Finland - Sverige som gäller! 

Mål 2015

 
          Mina mål 2015:

  • Börja röra på mig - Väldigt klassiskt "nyårslöfte", men det är något jag verkligen behöver och vill göra. Har mer och mer börjat känna mig obekväm i min kropp. Siffrorna på vågen betyder ingenting för mig men jag vill känna mig bekväm och stolt över min kropp. Mitt mål är 3 dagar i veckan.

  • Äta bättre - Det här väl delvis ihop med ovanstående punkt. Jag ska sluta äta massa skräp på vardagarna. Jag kommer aldrig sluta äta godis, pizza, donken osv helt, för det kommer jag aldrig klara, men helt enkelt äta bättre mat. Framförallt laga mer mat hemma. 

  • Ge 100% i Skolan - Nu när jag ska börja plugga i den här våren känner jag att jag vill ge allt, det är 3,5 månad av mitt liv. Jag har betalt mycket pengar, och då ska jag också göra det helhjärtat.

  • Spara - Jag ska börja spara igen. Just nu sparar jag iof till skolan, men när jag inte har något mål med sparandet ligger mina redan sparade pengar på "hög" och rörs eller växer inte alls. Jag ska försöka spara mer inför framtiden. 

  • Sluta köpa strunt - Jag ska sluta köpa skit. Istället för att köpa massa små onödiga saker (t.ex en ny topp till varje fest) Vill jag spara undan de t.ex 200:- till ett plagg med bättre kvalité som är lite dyrare alternativt en resa.
 

Louis Vuitton Neverfull

 


I år är mitt mål att vara så snäll att tomten kommer med någon av dom här till mig på julafton
(haha drömmaren nr 1 har ni här!)

Nyår!


Jag lyser med min frånvaro... igen. Har inte tänkt på bloggen alls.. tills min moster sms:ade och frågade om jag levde. Hoppla hoppla! 

Till min nyårasafton: På 18 timmar hade grabbarna lyckats styra upp en perfekt nyårsfest hemma hos Zlatan med, trerätters (de lyckades beställa catering för 15 pers dagen innan, otroligt!), fyrverkerier, dans, skratt, dricksspel osv osv. 

Igår låg jag och Oliver i sängen och halvsov/gottade oss tills klockan slog 19 (med undantag att vi åkte och käkade på Milan med Anna, Felix och Adam). Det var så skönt att vi båda sa att vi bara ville ligga där i tre dygn till och bara ha det gött. På kvällen kom Anna och Felix hem till oss med massa göttigt för att kolla nya Beck. Dock dog hela filmnet så vi fick kolla på "The maze runner" istället. Sjukt seg och tråkig film. 



RSS 2.0